Blog
Casa Amanet AGS

Noul procesor de pe Samsung Galaxy S10 – un pas inainte catre inovatie

22.11.2018 | Publicat de Amanet AGS

Samsung a anuntat oficial saptamana trecuta noul procesor de pe modelul sau Galaxy 10. Prin includerea chipset-ului Exynos 9820 la baza noului sau model de telefon, Galaxy isi propune sa ramana relevant pe piata smartphone-urilor din 2019.

Produsa de catre gigantul coreean si lansata de acesta in 2010, prima generatie de procesoare Exynos a fost montata pe modelul Samsung Galaxy S, venind ca o evolutie a procesoarelor single-core S3C, S5L si S5P. In timp, ca urmare a competitiei acerbe de pe piata si a evolutiei tehnologice rapide, procesoarele Exynos au pierdut avantajul competitiv, fiind devansate de Apple si Huawei atat din punct de vedere al componentelor neurale, cat si din punct de vedere al capabilitatilor grafice oferite.

Ce include si cum se diferentiaza fata de concurenta noul procesor Samsung?

 Procesorul Exynos 9820 include o configuratie octa-core diferita de ce s-a realizat pana acum, construita pe o arhitectura de 8nm LPP, un pas inainte fata de arhitectura pe 10nm LPP a modelelor anterioare marca Samsung. CPU inglobeaza nuclee pe trei niveluri: doua nuclee de putere mare, cu design proprietar de generatie a patra, doua nuclee Cortex-A75 de la ARM cu o viteza net superioara predecesoarelor lor si patru nuclee Cortex-A55 pentru activitati care nu au nevoie de o mare putere de procesare pentru a rula in mod normal.

Unitatea de procesare grafica (GPU) include modelul Mali G76MP12, acelasi folosit de Huawei pentru realizarea chipset-ului Kirin 980 prezent pe modelul sau Huawei Mate 20 Pro. Conform expertilor in domeniu, modelul Mali G76 MP12 este inferior solutiei oferita de Apple in procesoarele A12 incluse in modelele sale Apple iPhone Xs/Xs Max/Xr.

Din punct de vedere al capabilitatii de redare si procesare a imaginii, Exynos 9820 straluceste la capitolul videografie, Samsung sustinand ca chipset=ul suporta codarea si decodificarea videoclipurilor de 8K la 30 cadre pe secunda. In ceea ce priveste 4K UHD, poate face 4K la 150 de cadre pe secunda, spulberand competitia.

 In ceea ce priveste conectivitatea, Exynos 9820 este in urma cu includerea LTE Cat.20. In limbaj mai simplu, aceasta se traduce doar intr-o conexiune mai buna in sus si in jos pe chipset-uri, oferind posibilitatea de a folosi mai multe antene si frecvente in acelasi timp, la o viteza maxima de download de 2 Gbps si oferind suport pentru antene 4x4 MIMO. Aceasta caracteristica nu este hotaratoare, designul smartphone-ului jucand un rol esential în stabilirea specificatiilor reale.

Si nu in ultimul rand, Exynos 9820 este primul chipset produs de Samsung care include o componenta neurala. Acest lucru permite o performanta de 7 ori mai mare decat predecesorii sai pentru aplicatiile de tip AR si va asigura un consum mai redus de energie si viteza sporita pentru rularea aplicatiilor destinate inteligentei artificiale.

Ramane de vazut dupa lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy S10 daca volumul vanzarilor vor fi la nivelul asteptarilor si vor reflecta performanta procesorului si design-ul noului model de telefon.

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.919 RON
1 USD = 4.14 RON
1 GBP = 5.68 RON
1 CHF = 4.46 RON
1 EUR = 4.902 RON
1 USD = 4.11 RON
1 GBP = 5.56 RON
1 CHF = 4.36 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet practica cele mai mici Comisioane, iar tu primesti rapid preturi excelente la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2021 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.