Blog
Casa Amanet AGS

Tissot Romania 1918

30.10.2018 | Publicat de Amanet AGS

Ceasul Tissot Romania a fost lansat la jumatatea lunii Octombrie in editie limitata de 1918 piese, si este dedicat aniversarii centenarului Marii Uniri.

Un secol de existenta masurat cu ajutorul ceasului Tissot Romania, un proiect ce impleteste sufletul romanesc cu precizia elevetiana. Conceptul este 100% romanesc, realizat cu ajutorul producatorului de ceasuri Tissot, si o premiera pentru brandul elvetian, care nu a mai produs o editie dedicata exclusiv tarii noastre. Ceasul in editie limitata de 1918 piese, este un omagiu adus aniversarii celor o suta de ani de la Marea Unire, dedicat orasului Alba Iulia si cu un design inspirat de arta si traditiile romanesti.
 
                                                                    
 
In planul principal apare cadranul de ore cu designul fatetat, inspirat din forma “Coloanei Infinitului” a sculptorului Constantin Brancusi. Tot in acest cadran, limbile au culoarea albastra inspirata de nuanta “albastru de Voronet”, denumita astfel dupa culoarea exterioara a manastirii Voronet din Moldova. Cureaua din piele naturala, cu textura de aligator, evoca si ea, prin culoare, albastrul de pe steag.
Pe spatele caracasei transparente este imprimata forma unei stele cu sapte colturi, replica fidela a cetatii de tip Vauban, “Alba Carolina” de la Alba Iulia, locul unde s-a semnat unirea provinciilor romanesti pe 1 Decembrie 1918. Pe langa numele editiei speciale si precizarea privind editia limitata, capacul carcasei subliniaza exclusivitatea ceasului: „1 din 1918”. 
 
                                                                                       
 
Cadranul secundarului are ca fundal motivul Horei, unde sunt simbolizati 9 dansatori care se tin de mana si formeaza astfel un cerc. Fiecare personaj reprezinta una dintre cele 9 regiuni ale Romaniei, dansand impreuna asa cum au facut-o pentru prima data in 1918. Culorile steagului Romaniei, rosu, galben si albastru, sunt inserate in partea de jos a cadranului. Pentru o armonie estetica, alaturi de cele doua cadrane rotunde, al orelor si cel al secundelor, s-a adaugat o fereastra rotunda pentru data
Cadranul este inconjurat la interior de triunghiuri albastre, inspirate din motivele traditionale si arta populara romaneasca, precum sculpturi si broderii. 
 
                                                             
 
La capitolul detalii tehnica, editia limitata are urmatoarele caracteristici:
Carcasa din otel inoxidabil 316L, cu diametru de 3.9 cm.;
Geam frontal din cristal safir;
Etans pana la o presiune de 10 atmosfere (100 m/330 ft); 
Mecanism automatic ETA Calibru 2825-2;
Rezerva de functionare de 38 ore;
Curea din piele naturala cu latimea de 2 cm.
 
                                                                                                      
 
Cu recunostinta proiectul aduce si o foarte frumoasa componenta sociala. Fiecare dintre cele 1918 piese ale editiei limitate vine insotita de cate o medalie de lemn cu simbolul Horei, manufacturata de catre artistii romani de la Sezi - Hapria, atelierul care a imaginat simbolul reprezentand dansul horei de pe cadran. Fiecare ceas vandut sprijina Asociatia Free Miorita si programul sau “Lumina pentru Romania”, care aduce electricitate in cele mai izolate case din Romania.
 
Tissot este o companie elvetiana infiintata in 1853, cu prezenta in 160 de tari si este liderul producatorilor de ceasuri elvetiene din punct de vedere al numarului de unitati vandute anual.
Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.924 RON
1 USD = 4.06 RON
1 GBP = 5.72 RON
1 CHF = 4.52 RON
1 EUR = 4.907 RON
1 USD = 4.04 RON
1 GBP = 5.62 RON
1 CHF = 4.42 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet practica cele mai mici Comisioane, iar tu primesti rapid preturi excelente la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2021 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.