Blog
Casa Amanet AGS

Culoarea anului 2019

Tuesday, Jan 8, 2019 | Post by Amanet AGS | 0 comment(s)

Living Coral 16-1546 a fost aleasa de catre Institutul Pantone drept culoarea anului 2019. O nuanta corai plina de viata si care anima, cu subton auriu ce energizeaza si te invioara domol, conform descrierii oficiale.

Nu mai este o noutate pentru nimeni, faptul ca la inceputul fiecarui an Institutul Pantone declara o anumita culoare drept culoarea anului. Timp de 20 de ani, culoarea anului Pantone a influentat deciziile de dezvoltare si cumparare a produselor in mai multe industrii, inclusiv moda, mobilier si design industrial, precum si produse, ambalaje si design grafic, branding corporatist si previzioneaza tendintele culorilor globale. Prin previziunile de tendinta sezoniere, psihologia culorilor si consultarea culorilor, partenerii Pantone Color Institute, impreuna cu brandurile globale, isi exercita puterea, psihologia si emotia de culoare in strategia lor de design. Procesul de selectie a culorilor anilor necesita o analiza atenta a tendintelor. Pentru selectia fiecarui an, expertii de la Institutul Pantone Color examineaza lumea cautand inspiratie si influente pentru o noua culoare. Acestea pot include industria de divertisment si filme, colectiile de arta si artistii noi, moda, toate domeniile de design, destinatii de calatorie populare, precum si noi stiluri de viata si conditii socio-economice. Influentele pot proveni, de asemenea, din noile tehnologii, materiale, texturi si efecte care pot impacta culoarea, platformele sociale relevante si chiar evenimentele sportive viitoare care capteaza atentia in intreaga lume.

 

 

Alegerea Institutului Pantone de anul acesta contrasteaza destul de mult cu nuanta Ultra Violet din 2018, culoarea exprimand cel mai bine spiritul perioadei. Anul acesta atentia s-a indreptat asupra nuantelor din ocean, Living Coral reprezentant reconectarea cu natura. 

„Influenta de anul acesta a fost mediul inconjurator”, a explicat Laurie Pressman, vicepresedinte Pantone. „Am avut in minte frumusetea pe care o vedem in natura si importanta ocrotirii mediului. Ganditi-va la recifele de corali care adapostesc si sustin viata marina si iata ca incep sa dispara”. De asemenea a explicat faptul ca alegerea anuala facuta de Pantone nu este o previziune a trendului. „Este o reflectie a ceea ce se intampla. Este un simbol a ceea ce se intampla in cultura la un moment dat”. 

Living Coral denota optimism si energie, simbolizeaza pasiunile care aduc bucurie si dorinta de exprimare jucausa, completeaza cei de la Pantone.

 

 

Pentru a fi in tendinte nu este necesar sa-ti schimbi toata garderoba, ci doar sa adaugi cateva tuse de culoare, inserand aceasta nuanta calda si placuta, cu ajutorul accesoriilor. Fie ca alegi o geanta, o esarfa colorata, o palarie, fie bijuterii sau un ceas elegant, tinuta cu siguranta nu va trece neobservata. 

Atunci cand vorbim despre accesorii, este imposibil sa nu ne gandim si la ceasuri, care pe langa intrebuintarea lor de a indica ora exacta, au devenit in timp accesorii statement, care pot exprima cu usurinta statutul social al unei persoane, fiind apreciate ca forme de bijuterii sau arta.

Living Coral a fost adoptata si in lumea ceasurilor, asadar pregatiti-va de explozia de culoare la Baselworld si SIHH, si nu fiti surprinsi daca tendinta acestui an va convinge marile branduri sa foloseasca aceasta culoare feminina sau sa ofere optional curele interschimbabile in aceasta nuanta.

 

Pentru bijuterii si ceasuri de lux va invitam in continuare sa descoperiti colectia noastra, atat pe site www.ags-bijuterie.ro, cat si in magazinul boutique situat pe Bdul. Corneliu Coposu Nr.1C, Sector 3, Bucuresti.

Leave Your Comment