Blog
Casa Amanet AGS

Diamant roz vandut pentru suma record de 50 milioane de dolari

14.11.2018 | Publicat de Amanet AGS

Diamantul “Pink Legacy”, de aproape de 19 carate, a fost vandut cu 50 milioane de dolari la o licitatie organizata in Geneva, Elvetia, apartinand casei Christie’s, stabilind un nou record de pret per carat.

 Dupa 5 minute de licitare, diamantul roz de 18.96 carate a devenit titularul recordului mondial pentru pretul platit per carat, intr-o actiune de licitatie. Acesta a fost achizitionat de brandul American de lux, Harry Winston, si va fi redenumit, “Winston Pink Legacy”.

                                                                                                                                                                                            

Pink Legacy este clasificat ca fiind un diamant “Fancy Vivid”, acesta reprezentand cel mai inalt grad de intensitate al culorii; doar 1 din 100.000 de diamante primesc aceasta clasificare. Diamantul este o descoperire cu atat mai rara datorita dimensiunilor sale, intrucat diamantele “Fancy Vivid” mai mari de 10 carate sunt “practic nemaiauzite”, conform casei de licitatie Christie’s. In istorie de aproape 250 de ani a casei, doar patru diamante roz “Fancy Vivid” de peste 10 carate au fost puse in vanzare, Pink Legacy fiind cel mai mare dintre ele.

 

                                                                                                                                              

Nu s-a dezvaluit identitatea ultimului proprietar al diamantului, insa acesta a facut parte din colectia familiei Oppenheimer, care a condus compania de minerit de diamante, De Beers, timp de trei generatii.

Vanzarea diamantului este cea mai recenta pe o piata in plina expansiune pentru diamantele roz, de dimensiuni mari.

In Aprilie 2017, un diamant de 59.6 carate cunoscut sub numele “Pink Star”, a devenit cea mai scumpa nestemata vanduta vreodata la o licitatie dupa ce a ajuns la 71,2 milioane de dolari la Sotheby’s din Hong Kong. A fost cel mai mare diamant fatetat licitat vreodata.


                                                                                                                                                          

Apoi, in Noiembrie 2017, “Pink Promise” s-a vandut pentru 32,5 milioane de dolari la Christie’s din Hong Kong. Diamantul de aproape 15 carate, a fost vandut pentru suma record de 2,176 milioane de dolari per carat, fiind surclasat de “Pink Legacy” cu suma de 2,637 milioane de dolari per carat.

                                                                                                                                                      

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.919 RON
1 USD = 4.14 RON
1 GBP = 5.68 RON
1 CHF = 4.46 RON
1 EUR = 4.902 RON
1 USD = 4.11 RON
1 GBP = 5.56 RON
1 CHF = 4.36 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet practica cele mai mici Comisioane, iar tu primesti rapid preturi excelente la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2021 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.