Blog
Casa Amanet AGS

Granatul – piatra lunii Ianuarie

21.01.2019 | Publicat de Amanet AGS

Granatul este piatra norocoasa a celor nascuti in luna ianuarie, o piatra a energiei si fertilitatii, aducatoare de curaj si speranta, protectoare a sotiilor si mamelor, si totodata piatra care se daruieste la aniversarea de 25 de ani.

  Culoarea granatului, rosu, stralucitor reprezinta cum nu se poate mai bine luna Ianuarie, o luna plina de magie si potential, luna noilor inceputuri. Rosul este culoarea pasiunii, focului, dedicata zilei de marti, energiei si pasiunii. Este si culoarea sangelui ce palpita in vene, sustinand energia si esenta omului.

 

Originea denumirii “granat” deriva din latinescul “granatum”, care face referire la semintele de rodie, deoarece asemanarea dintre acestea este foarte mare. Bijutierii egipteni foloseau granatul inca din anul 3100 i.Hr., iar spre sfarsitul secolului al IX-lea mai mult de jumatate din bijuteriile vandute in magazinele de specialitate erau din diferite tipuri de granat

 

 

Granatele sunt un grup complex de minerale similare ale caror variatii creeaza diferite culori, de la visiniu aprins, rosu, portocaliu cu tenta roz, pana la verde si nuanțe de albastru. Cateva dintre aceste variatii sunt: 

• Almandin (rosu inchis spre rosu-violet)
• Andradit (incolor spre negru)
• Demantoid (verde smarald)
• Grossular (alb, galben, verde galbui, rosu-maroniu, portocaliu, negru)
• Hessonit (portocaliu spre maro)
• Pyrop (rosu sangeriu)
• Rodolit (rosu trandafiriu sau violet/roz deschis)
• Spessarit/spessartin (portocaliu spre maro-rosiatic)

• Uvarovit (verde stralucitor)

 

Cele mai raspandite sunt granatele visinii, iar cele mai rar intalnite si mai valoroase sunt cele verzi, numite tsavorite – descoperite in 1960 in regiunea Tsavo – Kenia.

Lipsa granatului albastru a fost remediata in 1998 dupa descoperirea materialelor care isi schimba culoarea de la albastru la rosu/roz in Bekily, Madagascar. Aceste cristale sunt foarte rare. Granatul schimbator de culoare este de departe cel mai rar granat (cu exceptia uvarovitului, care nu se gaseste in dimensiuni de taiat).

 

Gradul de duritate a granatului este de 6.5 – 7.5 pe scara Mohs. Varietatile de granat se gasesc in multe locuri pe glob:  Wyoming, Africa de Sud, Brazilia, Canada, Tanzania, India, Madagascar, Sri Lanka, Sua, Argentina, Elvetia, Scotia, Rusia, Romania, Italia si Spania. Cele mai apreciate pietre de granat sunt cele extrase din SUA, Africa de Sud și Sri Lanka. In Romania, granatele apar doar in zona Banatului de munte, in zona Dognecea si Ocna de Fier.

                                               

Granatul, piatra ’iubirii si angajamentului’, este o piatra a iubirii romantice si pasionale precum si a inspirarii iubirii cu devotament. Granatul simbolizeaza: devotament, prietenie, incredere, vitalitate, echilibru, purificare, dragoste, putere si sentimente intense. Este un cristal semipretios care atenueaza depresia si este folosit pentru o vindecare spirituala blanda. Printre proprietatile metafizice se afla eliminarea negativitatii, regenerare, intelegere, angajament. In modernitate este considerata o piatra foarte ajutatoare in afacerile de succes. Ajuta la cresterea increderii de sine, mai ales daca profesia aleasa este intr-un domeniu creativ. Granatul aduce ganduri pozitive si ofera mai multa energie. Ajuta la a depasi penele de idei si lipsa generala de inspiratie in orice domeniu. 

 

Ca multe alte pietre semipretioase, se crede ca si Granatul detine puteri medicinale. Granatul este un incredibil purificator al intregului organism, regenereaza sangele, inima si plamanii, si asista la asimilarea vitaminelor si mineralelor necesare lui. Granatul stimuleaza metabolismul si are o legatura puternica cu glanda hipofiza. De asemenea este un incalzitor personal, incalzind degetele de la maini si de la picioare prin imbunatatirea fluxului sanguin. 

 

Spiritual, un granat plasat pe frunte sau chiar vizualizat in timp ce se mediteaza asupra vietilor anterioare, va fi de mare ajutor in obtinerea informatiilor dorite. Informatiile importante care sunt cautate vor fi eliberate, chiar daca va fi dureros, dar va fi exact ceea ce cautatorul are nevoie sa inteleaga. A se retine ca granatul este un cristal protector, iar informatii ce pot fi eliberate vor fi necesare pentru constientizare si vindecare spirituala. Este o piatra a adevarului, puritatii, iubirii si compasiunii.

                                                                        

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.924 RON
1 USD = 4.06 RON
1 GBP = 5.72 RON
1 CHF = 4.52 RON
1 EUR = 4.907 RON
1 USD = 4.04 RON
1 GBP = 5.62 RON
1 CHF = 4.42 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet practica cele mai mici Comisioane, iar tu primesti rapid preturi excelente la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2021 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.