Blog
Casa Amanet AGS

Stiati Ca unul dintre cele mai impresionante si scumpe ceasuri din lume oglindeste in miniatura sistemul nostru solar?

Tuesday, Jun 5, 2018 | Post by Amanet AGS | 0 comment(s)

#Stiati Ca unul dintre cele mai impresionante si scumpe ceasuri din lume oglindeste in miniatura sistemul nostru solar?  Lansat in 2010 de producatorul de ceasuri elvetian Louis Moinet, conceptul Meteoris a fost creat de catre inginerul si artistul in mecanica Remy Chauvin ca un mini-planetarium care reprezinta integral planetele sistemului solar gravitand in jurul Soarelui.

Elementele de noutate care ii confera orologiului unicitatea si alura sa spectaculoasa sunt un cadran cu toate constelatiile zodiacului si o viteza de rotatie accelerata a planetelor, care faciliteaza o intelegere aprofundata a sistemului nostru solar. Aceasta simulare permite Pamantului sa se roteasca in 37 de secunde in jurul Soarelui, comparativ cu ciclul sau obisnuit de 365 de zile.

Executat numai intrun singur exemplar, dispozitivul include Soarele si planetele sale realizate manual de artistul Jean-Yves Kervévan, folosind rasini si vopsele lucrate artizanal. Marte și Luna sunt acoperite cu praf de meteorit martian si lunar. Pulberea meteoritului  „Sahara 99555”, care se presupune ca are o provenienta mercuriana, a fost aplicata pe Mercur. În ceea ce privește Soarele, acesta găzduiește particulele meteoritului Itqiy, care provine de la un asteroid aproape de el iar Pământul este acoperit cu pudră din roci rare din sultanatul Oman. Terra si Luna sunt montate pe un mini-cadran care permite citirea directa a fazelor Lunii.

Cadranul din sidef lacuit in culoarea noptii instelate indica pozitia fiecarei planete in cadrul constelatiei zodicale prin care trece. Fiecare din cele 12 constelații este împodobită cu praf de aur, iar cele 154 de stele sunt reprezentate de un set de rodium cu diamante de top Wesselton VVS, în greutate totală de 5,60 carate.

Dispozitivul include 10 tuburi coaxiale, fiecare dintre ele fiind conectat la corpul sistemului solar. Aceste tuburi sunt conduse de un set complex de 40 trepte de viteză actionate de un micro-motor reductor. Planetarium-ul etaleaza si un set de patru ceasuri unice in lume, cu mechanism tourbillon. Pentru fiecare din acestea au fost folosite fragmente de meteoriti de pe Luna, de pe Marte, dintr-un asteroid si din cel mai vechi meteorit gasit pe Terra, numit "Rosetta Stone". 

Producatorul a procurat meteoritii de la faimosul colectionar Luc Labenne si a lucrat cu specialisti de la diferite universitati de renume pentru a-i identifica. Fabricarea ceasului a costat nu mai putin de 4,6 milioane de dolari.

Leave Your Comment