Blog
Casa Amanet AGS

Celebrul brand rusesc de camere foto Zenit revine in forta pe piata!

02.10.2018 | Publicat de Amanet AGS

In parteneriat cu Leica, marca germana de aparate foto, Zenit va lansa noul Zenit M, o camera digitala de tip range-finder, care combina design-ul producatorului rus cu hardware-ul german.

 

Probabil generatiile mai tinere se intreaba pe drept cuvant “ce” este Zenit si de ce aceasta marca este relevanta la momentul actual. Istoria brandului Zenit incepe in anul 1952 cand fabrica de optica civila si militara si inginerie mecanica KMZ (Krasnogorskiy Mekhanicheskiy Zavod) de langa Moscova, incepe productia seriilor de aparate foto Zorki, Zenit si Krasnogorsk. Primele camere marca Zenit au avut la baza brandul Zorki, un aparat foto cu telemetru, aproape identic cu Leica III, fabricat de producatorul german “in voga” de atunci, Leica Camera AG.

 

In timp marca Zenith evolueaza, renuntand la tehnica telemetriei si dezvoltand aparate foto de tip SLR cu film de 35 mm. Pana in 1986, brandul este continua schimbare, culminand cu productia modelului Zenit-E, care oferea controlul complet utilizatorului. Extrem de rezistent, usor si durabil, dispozitivul detinea performante comparabile cu Nikon F3 si Pentax K1000. Vanzarile modelului Zenit-E in URSS si Europa au totalizat 3.3 milioane bucati, un record pentru acele timpuri. 

 

Din anii 1990 pana in prezent, brandul a inclus camere foto semi-automate, camere cu blitz extern si mod de fotografiere TTL, producatorul colaborand cu branduri precum Pentax si marca devenind renumita in lume pentru durabilitate si calitatea superioara a imaginilor aparatelor sale.

 

In ultimii ani brandul a intrat intr-un con de umbra si iminenta lansare a modelului Zenit M isi propune sa schimbe acest lucru, colaborand chiar cu Leica, concurenta sa de odinioara. Exteriorul camerei arata ca cel al aparatelor foto de demult, din era sovietica, simplu si solid iar interiorul este bazat pe platforma Leica M Type 240. Aparatul are un senzor CMOS de 24MP, un ecran de 3 inch, poate filma Full HD si include un obiectiv rusesc 100%, Zenitar 35mm f/1.0. Sensibilitatea senzorului se ridica la valoarea ISO de maximum 6400 cu o viteza maxima de 3 cadre/secunda.

 

Zenit M nu este un aparat foto pentru amatori, pretul sau atingand suma de 7000 de dolari; el este destinat fotografilor profesionisti si pasionatilor de fotografie. Modelul nu ofera aceeasi performanta precum concurenta, insa se diferentiaza net prin procesarea de imagine, culorile unice si efectele bogate generate de obiectivul sau.

 

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.924 RON
1 USD = 4.06 RON
1 GBP = 5.72 RON
1 CHF = 4.52 RON
1 EUR = 4.907 RON
1 USD = 4.04 RON
1 GBP = 5.62 RON
1 CHF = 4.42 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet practica cele mai mici Comisioane, iar tu primesti rapid preturi excelente la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2021 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.