Blog
Casa Amanet AGS

Primul iPhone XS cu mecanism de ceas mecanic

Wednesday, Mar 27, 2019 | Post by Amanet AGS | 0 comment(s)

Cu timpul ne-am obisnuit sa privim cu admiratie si cu uimire gadgeturile de lux ale brand-urilor Vertu, Mobiado, Porsche, insa de data aceasta este randul producatorului rus Caviar sa ne surprinda cu un telefon mobil cu totul special.

Firma Caviar este renumita la nivel mondial pentru design-ul smartphone-urilor sale de lux. La originea brandului Caviar a stat bijutierul italian Elias Giacometti, care a conceput primul design pentru Apple iPhone 4. Ideea de baza a marcii Caviar a fost creatia unor serii de telefoane exclusiviste destinate clientilor dispusi sa plateasca un pret ridicat pentru dispozitive calitative, elegante si opulente. Din 2014, firma a schimbat managementul si in prezent, maniera in care sunt realizate produsele companiei reflecta caracteristica luxului autentic rusesc impletit cu tehnologia vestica de inalta precizie. Toate mobilele si gadget-urile companiei sunt construite din materiale pretioase si rare, de la titan si fibra de carbon, pana la marmura, piele de crocodil, aur si diamante. 

Luna trecuta, compania a lansat un iPhone special de aur cu ocazia Zilei Presedintelui din America insa de data aceasta, Caviar si-a propus sa revolutioneze piata telefoanelor de lux si sa lanseze o noua aroganta, o serie unica de dispozitive mobile. Astfel, brandul a furnizat partea din spate a iPhone 11 si iPhone 11 Plus (iPhone XS si XS Max) cu un mecanism turbillon durabil si extrem de precis. Seria mobilelor de lux este denumita Caviar Grand Complications Tourbillon si face parte integranta din cadrul seriei "Grand Complication".

Acesta este primul iPhone cu un ceas mecanic construit intr-o serie limitata de numai 99 de exemplare. Mecanismul sau turbillon (vortex) este un dispozitiv patentat în 1801 de catre producatorul de ceasuri elvetian Abraham-Louis Breguet. Un astfel de mecanism are rolul de a contracara efectele gravitatiei pentru a imbunatati acuratetea pastrarii timpului in ceasurile mecanice, oferind asadar ceasului in cauza o precizie extrem de mare.

Aspectul  versiunilor iPhone XS si XS Max arata foarte elegant si exclusivist, cu fata identica cu cea a modelului iPhone obisnuit si cu un spate complet reproiectat, cu exceptia camerei duble, a carei modelare si pozitionare ramane similara cu cea a mobilului fabricat de Apple. Designul spatelui este realizat in trei culori: negru, alb si auriu. Partile aurii sunt placate cu aur de 24 de carate.

Centrat, pe partea din spate a mobilului, se afla ceasul mecanic cu un cadran protejat de un cristal de safir si un mecanism Tourbillon de un minut (care face o revolutie de 1 minut in jurul axei sale)  pozitionat la ora 6.00. Acesta din urma este fabricat din otel cu o acoperire de aur dublu galvanizat de 24K, cu o grosime de 7 microni si este amplasat pe un panou din titan negru cu insertii de piatra compozit alba, gravat suprarealist cu orbite planetare.  Intregul ansamblu denota o eleganta rara si un rafinament extrem.

Ceasul mecanic (19 pietre, 28880 vibratii/ora) trebuie să fie intors manual si are o rezerva de putere de 30 de ore. Pentru intoarcerea manuala a arcului, iPhone-ul exclusivist  este prevazut cu o coroana, care are aceeasi functiune ca un ceas traditional. Caviar a fabricat doar cele 99 de exemplare pentru ambele modele iPhone si s-a asigurat ca fiecare model are propriul numar unic gravat si bineinteles, este livrat impreuna cu un certificat de autenticitate.

Specificatiile tehnice ale mobilului propriu-zis se axeaza pe varianta imbunatatita a vechiului model de iPhone XS, beneficiind de un procesor de noua generatie A12, ecran OLED cu HD Retina, camera dubla de 12 MP cu teleobiectiv cu unghi larg, inregistrare video 4K cu o frecventa de 24, 30 sau 60 de cadre / sec si suport Face ID. Bineinteles, dispozitivul ruleaza pe sistemul de operare iOS 12 echipat cu cele mai noi functii si posibilitati.

Compania ruseasca pare sa fi conceput un model cu totul deosebit, combinand functionalitatea unui iPhone XS cu un design care imbina stilurile modern si clasic intr-un mod unic. Bun, si majoritatea dintre noi ne intrebam pe buna dreptate, la cat s-ar ridica pretul de achizitie pentru un asemenea smartphone? Pentru un Caviar iPhone de 64 GB, pretul porneste de la suma de 8.350 USD. Aditional, exista si variantele de memorii de 256 GB si 512 GB. Caviar iPhone XS Plus are stabilit pretul de pornire la 9.110 USD si acest mobil este disponibil cu aceleasi versiuni de memorie mentionate mai sus pentru iPhone XS.

Un pret decent pentru un smartphone, ar argumenta un cumparator cu stare, tinand cont de faptul ca pretul mediu pentru un model de ceas modern cu turbillon depaseste valoarea de 10.000 de euro. Acest model deosebit de scump de smartphone va fi expus in curand in cadrul unei expozitii cu caracter privat din Basel, Elvetia.

Ramane de vazut daca oligarhii carora le este destinat dispozitivul il vor cumpara; pentru noi ceilalti, utilizatorii obisnuiti care inca iubim ideea de ceas de lux la mana, exista varianta achizitionarii unor exemplare de exceptie din cadrul colectiei www.ags-bijuterie.ro.

Leave Your Comment