Blog
Casa Amanet AGS

Viitorul este electric

Monday, Jan 29, 2018 | Post by Amanet AGS | 0 comment(s)

Trendul vehiculelor electrice i-a cuprins si pe producatorii de motociclete, astfel ca urmatorul model va fi prezentat de catre Ducati. Conform anuntului facut de Claudio Domenicali – CEO, Ducati “nu este departe de a incepe productia in serie” a primei motociclete electrice.

Compania americana Harley Davidson are in plan vanzarea de motociclete electrice in luna august a acestui an, cu modelul LiveWire; germanii si-au prezentat deja modelul, Novus, de la compania cu acelasi nume; iar pentru cei fara limite financiare, compania britanica, Jaguar a pus la vanzare Arc Vector…pe langa acestea mai exista numeroase concepte de la BMW Motorrad, inovatii din partea companiilor japoneze, insa nimic de la Ducati…pana acum.

 

Cu toate acestea, acest domeniu nu ii este strain faimosului producator italian de motociclete, intrucat s-a mai ocupat de transport electric pe doua roti. In trecut, a produs mai multe modele de biciclete electrice, in colaborare cu mai multi parteneri.

 

Conceptul este un proiect de grup dezvoltat de Bart Hejit si designerul brazilian Fernando Pastre Fertonani, in colaborare cu Ducati pentru universitatea politehnica de design din Milano si este una dintre cele mai interesante idei de pana acum. 

 

 

Ducati Zero este o motocicleta full electrica, cu un design minimalist, inspirat de atacul unui sarpe rezultand intr-o agresiva si continua miscare. Logo-ul Zero amplasat pe lateralul motocicletei isi schimba culoarea in functie de modul de condus selectat, fie eco, strada sau corsa, prezentand cu mandrie culorile steagului national Italian. Inima motorului, adica motorul electric este vizibil in caroserie printr-o parte transparenta. Dispune de suspensie multi-link, fixata pe partea suspendata a caroseriei, fiind o solutie compacta si integrata. 

 

Zero se integreaza perfect in viziunea Ducati, imbinand armonios curbe seducatoare cu linii drepte, agresive si intimidante. Intreaga caroserie, designul in ansamblu se poate potrivi cu usurinta in gama actuala Ducati, fara sa epateze prea mult. Tocmai asta este ceea ce face acest concept atat de puternic: este ambitios si futurist fara sa rupa prea multe bariere traditionale.

Leave Your Comment