EnglishRomanian
Blog
Casa Amanet AGS

Cel mai scump tablou impresionist, vandut la licitatie pentru o suma record

20.05.2019 | Publicat de Amanet AGS

Tabloul ”Capitele”, realizat de pictorul impresionist francez Claude Monet, a fost adjudecat marti pentru suma astronomica de 110,7 milioane de dolari in cadrul licitatiei organizata de Sotheby's la New York.

Suma stabileste un nou record atat pentru creatiile pictorului Monet cat si pentru cel mai scump tablou impresionist pictat vreodata. Claude Monet a fost initiatorul curentului artistic numit impresionism, care a revolutionat pictura prin adoptarea unei viziuni non-conformiste asupra lumii si o noua tehnica de redare a luminii pe canvas, fara contururi si clarobscur, in nuante vibrante.  Din acest curent artistic au facut parte si pictori renumiti precum Vincent van Gogh, Auguste Renoir, Toulouse Lautrec, Edgar Degas si altii.

 


Iubitor de natura in toate ipostazele ei, Monet a ilustrat viata la tara din Normandia, pictand in 1890 o serie de tablouri dintre care 25 de pe tema ”Capitele” (Les Meules).  Majoritatea tablourilor din serie apartin in prezent celor mai prestigioase muzee din lume, de la Centrul Getty din Los Angeles pana la Muzeul D'Orsay din Paris si Muzeul Metropolitan de Arta din New York. Picturile sunt foarte apreciate atat pentru redarea jocului de lumina asupra subiectului cat si pentru influenta lor asupra miscarii impresioniste. 


Istoria acestui tablou nu este foarte complicata. Conform surselor Sotheby’s, pictura a fost cumparata in 1890 de catre o familie bogata din Chicago direct de la negustorul de arta al pictorului Monet. Tabloul a ramas in posesia acestora pana in 1986 cand a fost achizitionat la licitatie pentru suma mai “modesta” de 2.53 milioane de dolari; insa in aceasta saptamana istoria a luat o alta intorsatura – tabloul a fost vandut contra unei sume fabuloase si cumparatorul l-a castigat in fata altor cinci colectionari intr-o razboi acerb al ofertelor, pastrandu-si totusi anonimitatea.


Numai patru picturi realizate de Monet au ajuns sa fie licitate si adjudecate in acest secol, insa toate contra unor sume fabuloase, cel mai mare pret (84,7 milioane de dolari) fiind obtinut in 2018 pentru ”Nuferi înfloriti” (Nymphéas en fleur).

 

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.929 RON
1 USD = 4.55 RON
1 GBP = 5.58 RON
1 CHF = 4.94 RON
1 EUR = 4.901 RON
1 USD = 4.50 RON
1 GBP = 5.47 RON
1 CHF = 4.78 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

platiprincard
AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet ofera rapid preturi atractive la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2023 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.