EnglishRomanian
Blog
Casa Amanet AGS

Lenovo dezvaluie primul laptop pliabil

15.05.2019 | Publicat de Amanet AGS

Trendul dispozitivelor pliabile continua cu o noua inovatie care poarta marca Lenovo. La inceputul saptamanii acesteia producatorul chinez a prezentat in premiera “primul PC pliabil din lume” in cadrul editiei 2019 a evenimentului tech „Accelerate” sustinut in Orlando, Statele Unite ale Americii.

"Acesta nu este un telefon, o tableta sau un hibrid cunoscut", a mentionat purtatorul de cuvant al companiei Lenovo intr-un comunicat de presa care a anuntat lansarea dispozitivului. "Acesta este un laptop in toata regula cu un ecran pliabil." Conceptul nu este tocmai nou si dispozitivul nu are inca un nume prestabilit, un pret sau o data fixa de lansare. Dezvoltat si finalizat de Lenovo impreuna cu partenerii sai Intel, Microsoft si LG in decursul a trei ani, gadgetul este un prototip functional care va face parte din linia de notebook-uri premium ThinkPad X1.

Cu o amprenta generala mai mica atunci cand sunt pliate, o functionalitate sporita si un design elegant, dispozitivele pliabile pot atrage atentia consumatorilor. Primul laptop pliabil Lenovo dispune de un ecran LG OLED 2K tactil pliabil de 13,3 inchi proiectat de LG Display (LPL) si ofera aditional un stylus si o tastatura separata pentru a fi utilizat ca un laptop traditional. Ca si la Samsung Galaxy Fold si la Huawei Mate X, dispozitivul poate fi indoit la mijloc, putand fi utilizat ca o carte sau ca o tableta PC.

 

Bineinteles ca un utilizator obisnuit isi va ridica intrebarea de ce ar folosi un laptop pliabil marca Lenovo si nu un laptop obisnuit sau un smartphone pliabil de dimensiuni mai mari, precum Samsung Fold. In primul rand, ca si Galaxy Fold, ecranul se indoaie ca o carte, insa in timp ce urma indoiturii ecranului la Fold este destul de vizibila, expertii in domeniu au afirmat ca cea a ecranului PC-ului Lenovo este mai dificil de constatat. Ea se observa cand ecranul este privit in unghi drept, altfel nu iese in evidenta prea mult.

 

In al doilea rand, pe langa dimensiunile generoase ale laptopului pliabil si diversitatea modurilor in care poate fi folosit, Lenovo afirma ca balamaua care sustine indoirea ecranului si afisajul vor putea suporta mai multe cicluri "inchis-deschis" decat un laptop Lenovo standard. Acest lucru subliniaza faptul ca noul laptop pliabil Lenovo va avea o durabilitate net superioara laptopurilor sale traditionale, deoarece repararea unei ruperi de balamale de laptop este o operatiune destul de anevoioasa, care necesita un timp mai indelungat pentru a fi dusa la bun sfarsit.

Cu un sistem de operare Windows, acest dispozitiv spectaculos va beneficia de tehnologie si hardware Intel si va include o camera video cu infrarosu, 2 porturi USB, difuzoare stereo si o baterie care promite o autonomie a device-ului de peste 24 de ore. Ramane de vazut daca si pretul noului laptop pliabil Lenovo va permite achizitionarea sa de catre majoritatea iubitorilor de tehnologie. Cert este faptul ca disponibilitatea sa pe piata este asteptata incepand cu anul viitor.

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.959 RON
1 USD = 4.63 RON
1 GBP = 5.72 RON
1 CHF = 5.10 RON
1 EUR = 4.932 RON
1 USD = 4.59 RON
1 GBP = 5.60 RON
1 CHF = 4.89 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Declar că am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile și GDPR
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

platiprincard
AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet ofera rapid preturi atractive la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2023 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.