Blog
Casa Amanet AGS

Ouale Fabergé III

13.03.2019 | Publicat de Amanet AGS

Am ajuns si la ultima parte a acestei povesti demult apuse, dar care este inca plina de viata datorita amprentei lasate asupra istoriei..

Alexander III Equestrian (1910)

 

Oul contine replica de aur a monumentului Alexander III, asezat pe o baza rectangulara din lapis lazuli, incadrata de doua randuri de trandafiri. Realizat din cristal oul este acoperit de o dantela din platina, ornata cu trandafiri. Lateralele sale sunt decorate cu doua capete de vultur din platina, deasupra carora se afla cate o coroana cu diamante. Baza oului este din cristal, acesta fiind sustinut de patru ingeri cu aripi din platina.

In prezent oul se afla in colectia Palatului Kremlin din Moscova.

 

 

 

Colonnade (1910)

 

Proiectat ca un templu al dragostei, acest ceas comemoreaza nasterea mult asteptatului mostenitor al tronului, Alexei, in 1904. Un Cupidon din argint aurit se afla deasupra oului, acoperit cu email roz pal si inconjurat de un dial din email alb, pe care sunt inscriptionate cu diamante, orele in cifre romane. Cele patru figurine din argint aurit sunt surorile tarului Alexei, asezate in jurul bazei oului si unite printr-o ghirlanda de flori din aur. In centrul coloanelor sunt asezati doi porumbei, un simbol al vietii si dragostei. 

In prezent oul se afla in colectia regala a Marii Britanii din Londra.

 

 

 

Fifteenth Anniversary (1911)

 

Oul este divizat in 18 parti, avand 16 miniaturi, dintre care 7 portrete ale familiei imperiale, inramate cu diamante. Inca alte 9 miniaturi, reprezentand evenimente importante din viata tarului Nicolae al II-lea. Celelalte 2 miniaturi sunt incriptii ale anilor 1894 - anul de casatorie al tarului si 1911 - a 15-a aniversare a incununarii. Oul nu contine nicio “surpriza” si este realizat din aur, smalt verde si alb si este decorat cu diamante si cristal.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului Fabergé din Saint Petersburg.

 

 

 

Bay Tree  - Orange Tree (1911)

 

Realizat din nefrit cioplit, cu frunze fin vernisate, flori si fructe semipretioase, precum diamante, ametist, rubin si citrin. Printre ramuri se ascunde o cheita, care activata, din partea de sus a pomului iese o mica pasare, care canta si isi flutura aripile. Trunchiul este din aur, iar “ghiveciul” este din cuart alb, decorat cu aur, diamante, rubine si perle.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului Fabergé din Saint Petersburg.

 

 

 

Napoleonic (1912)

 

Realizat pentru a comemora centenarul victoriei Rusiei asupra armatelor lui Napoleon si in mod special victoria de la Borodino din 1812. Imparateasa Maria a slujit ca colonel onorific pentru cele sase regimente pictate, iar monograma ei decoreaza spatele fiecarui panou. Aceste picturi in miniatura reprezentand “surpriza” oului, cele sase panouri fiind prinse intre ele printr-o balama simuland axul unui topor, o emblema razboinica folosita inca din epoca romana.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului Metropolitan de Arte din New York.

 

 

 

Tsarevich - Czarevich (1912)

 

Acest ou realizat in stil Louis XV a fost sculptat dintr-o superba piatra de lapis lazuli si ornamentat cu un model din aur, flori si ingeri. Surpriza consta in portretul in miniatura a fiului Alexei, al tarului, inramat intr-o silueta ce reprezinta un vultur imperial cu doua capete, incrustat cu 2000 de diamante. Pictura insa nu este cea originala.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului de Arte din Virginia.

 

 

 

Winter (1913)

 

Oul realizat din cristal, platina si diamante are ca suport o baza din cristal in forma unui ghetar in curs de topire, impodobit cu rauri de platina si diamante. Interiorul este gravat cu flori de gheata, iar exteriorul decorat cu diamante simuland fulgii de nea. Surpriza este un cos din platina cu diamante, cu flori de anemone, fiecare floare fiind sculptata dintr-o singura bucata de cuart alb. Florile de primavara au fost o tema deosebit de celebra in randul elitei rusesti, ca simbol al fericirii si sperantei dupa iernile lungi si fara mila. Atat oul, cat si cosul au inscriptionat anul 1913, un an important care marcheaza cele trei centenarii ale dinastiei Romanov, celebra in toata Rusia Imperiala. 

In prezent oul se afla in colectia statului Qatar.

 

 

 

Romanov Tercentenary (1913)

 

Acest ou, una dintre cele mai uimitoare piese Fabergé, comemoreaza 300 de ani de dominatie a dinastiei Romanov. In 1913, s-a imortalizat momentul in 18 portrete in miniatura inramate in diamante, cuprinzand in acestea, de la fondatorul Mikhail Fedorovich, pana la Ecaterina cea Mare si Nicolae al II-lea. Smaltul alb al oului este acoperit de cele 1100 diamante si simboluri de aur ale ordinii regale. Surpriza consta intr-un glob rotativ in interiorul oului, reprezentand globul pamantesc, realizat din email albastru inchis si aur marcand teritoriul Rusiei din 1613 pana in 1913.

In prezent oul se afla in colectia Palatului Kremlin din Moscova.

 

 

 

Catherine the Great - Grisaille (1914)

 

Este realizat din aur in patru nuante, grisai roz, email alb si diamante, stilul fiind inspirat de decorul opulent al interiorului Palatului Anichkov, favoritul imparatesei Maria. Cele doua picturi care decoreaza oul surprind scene din arta si stiinta. Surpriza lipseste, dar conform unei scrisori din partea imparateasei Maria catre sora sa, Regina Alexandra a Danemarcei, supriza de altfel mecanica, ar fi fost un scaun carat de doi arapi, in care se afla Ecaterina cea Mare purtand pe cap o coroana. “Este o lucrare incredibil de frumoasa si superba opera de arta” - a completat imparateasa Maria, in aceeasi scrisoare in care descria surpriza oului.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului Hillwood din Washington.

 

 

 

Mosaic (1914)

 

Este realizat din aur, platina, partial pavat cu diamante si pietre colorate, inclusiv safire, rubine, smaralde, topaz si granate verzi, decorand oul cu un motiv floral, divizate in cinci astfel de tablouri ovale, conturate de un sirag de perle si separate fiecare de un diamante. Surpriza consta intr-o pictura in miniatura cu profilele celor cinci copii ai tarului, decorata cu perle si o coroana cu diamante.

In prezent oul se afla in colectia regala a Marii Britanii din Londra.

 

 

 

Red Cross with Imperial Portraits (1915)

 

Realizat din argint, aur, email alb si rosu, aduce un omagiu serviciului oferit Crucii Rosii de catre Maria Feodorovna, mai intai ca imparateasa in timpul razboiului Ruso-Turc din 1877, si apoi ca presedinta organizatiei de la inceputul domniei sale pana la caderea dinastiei Romanov. Surpriza o reprezinta cinci portrete ovale, montate in aur, pe un panou pliabil din email alb. Portretele sunt ale celor doua fiice ale tarului, sotiei, surorii si verisoarei acestuia, fiecare purtand uniforma de la Crucea Rosie.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului de Arte din Virginia.

 

 

 

Red Cross with Triptych (1915)

 

Emailul alb cu care este acoperit oul din aur, este decorat cu o cruce rosie din smalt pe ambele parti, iar fiecare cruce este ornata in centru cu portrele fiicelor, Olga si Tatiana, imbracate in uniformele Crucii Rosie. Crucea de pe partea din fata a oului cu portretul Tatianei serveste ca o incuietoare, asigurand usile cu deschidere dubla. Acestea se deschid, impartind partea frontala a oului in doua sferturi, dezvaluind in interior o troita, scena centrala fiind “Pogorarea la Iad” - reprezentarea ortodoxa a Invierii, Sfanta Olga - fondatoarea crestinismului in Rusia, pe aripa stanga si Sfanta Tatiana in partea dreapta. 

In prezent oul se afla in colectia Muzeului de Arte Cleveland din Ohio.

 

 

 

Order of Saint George (1916)

 

Acesta este ultimul ou pe care imparateasa Maria l-a primit si singurul ou imperial care a parasit Rusia impreuna cu proprietarul sau. Tarul Nicolae al II-lea, in calitate de Comandant Suprem al fortelor Ruse, a fost decorat cu Ordinul Sfantului Gheorghe, clasa a IV-a, pe data de 25 Octombrie 1915, la recomandarea Generalului Maior, Printul Anatole Bariatinskii. Oul este decorat cu motive ale Ordinului Imperial si doua portrete in miniatura, al tarului Nicolaei al II-lea si al fiului acestuia, Alexei. 

In prezent oul se afla in colectia Muzeului Fabergé din Saint Petersburg.

 

 

 

Steel Military (1916)

 

Realizat in perioada Primului Razboi Mondial, acesta este ultimul ou daruit de tarul Nicolae al II-lea, sotiei sale, Alexandra Feodorovna. Anul in care Fabergé a fost nevoit sa inchida atelierul, intrucat toti mesterii sai erau pe front, si totodata anul in care aurul si argintul, le-au fost interzise bijutierilor in a mai lucra cu acestea. Asadar a fost nevoit sa foloseasca otel si cupru. Oul este realizat din otel, ornat cu modele de aur, o coroana inconjurata de o ghirlanda deasupra, asezat pe patru proiectile de artilerie, pe o baza din nefrit. Surpriza este un tablou in miniatura, pe sevalet, decorat cu emblema Ordinului Sf. Gheorghe, ilustrandu-i pe tarul Nicolae si fiul sau, pe front.

In prezent oul se afla in colectia Palatului Kremlin din Moscova.

 

 

 

Karelian Birch (1917)

 

Realizat pentru a deveni cadoul mamei tarului Nicolae al II-lea, Maria, destinul acestui ou ramane secret pana la sfarsitul anului 2002, cert fiind faptul ca acesta nu a mai fost prezentat imparatesei. Asa cum este si denumit, materialul folosit la realizarea sa este lemnul, mai exact mesteacanul ce creste in Rusia, in zona Karelia, situata intre St. Petersburg si Finlanda. Surpriza, pierduta, era un elefant in miniatura, decorat cu aur si argint, 8 mari si 61 mici diamante. Cheia care activa elefantul exista si acum si este realizata din aur si diamante.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului Fabergé, proprietatea lui Alexander Ivanov din Baden-Baden.

 

 

 

Constellation (1917)

 

Ultimul ou creat insa neterminat de catre Fabergé, este realizat din sticla albastra si gravat cu constelatia din ziua in care fiul tarului s-a nascut. Ornat cu diamante, avand baza din cristal opac, insa lipsindu-i mecanismul si dialul. Aparent oul era in productie pentru a fi prezentat sotiei tarului,  Alexandra, dar nu a fost niciodata terminat datorita abdicarii tarului inainte de Pastele din 1917.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului Fabergé, proprietatea lui Alexander Ivanov din Baden-Baden.

 

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.924 RON
1 USD = 4.06 RON
1 GBP = 5.72 RON
1 CHF = 4.52 RON
1 EUR = 4.907 RON
1 USD = 4.04 RON
1 GBP = 5.62 RON
1 CHF = 4.42 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet practica cele mai mici Comisioane, iar tu primesti rapid preturi excelente la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2021 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.