EnglishRomanian
Blog
Casa Amanet AGS

Cel mai mare safir din lume expus în Sri Lanka

16.12.2021 | Publicat de Amanet AGS

Sri Lanka a expus pentru prima dată duminică un safir albastru extrem de rar, de dimensiuni colosale, descoperit cu trei luni în urmă într-o carieră din zona miniera Ratnapura, extrem de bogată în zăcăminte de pietre prețioase.

Piatra norocoasa a celor din zodia Fecioară, safirul este una dintre cele două varietăți prețioase de corindon, cealaltă fiind rubinul, și se caracterizează printr-o duritate foarte ridicată, a doua după diamant. Piatra este evaluată în funcție de culoare și claritate. Albastrul este cea mai cunoscută culoare de safir, însă piatra prețioasă poate fi găsită și în alte culori, inclusiv gri și negru, chiar incolor, sau portocaliu-roz, varietate denumită padparadscha.

                                                                                                       

Safirul în cauză, denumit „Regina Asiei”, cântareste 310 kilograme și este probabil una dintre cele mai rare pietre prețioase din lume, tocmai datorită culorii sale albastre și greutății sale. Gema va fi scoasă la licitație în Dubai pe 20 ianuarie. Valoarea estimată a nestematei se ridică la 100 milioane de dolari și a fost stabilită de către Institutul Gemologic din Ratnapura, care deține safirul. Certificarea internațională a pietrei prețioase nu a fost încă realizată, însă Institutul a respins deja o ofertă de peste 1 milion de dolari de la un potențial cumpărător din Orientul Mijlociu, conform surselor EconomyNext.

                                                                                                         

Sri Lanka este unul dintre cei mai importanți exportatori de safire din lume, alături de Australia, Cambodgia, Myanmar, Camerun, China, India (Kasmir), Tailanda și Vietnam. În zona minieră Ratnapura a fost, de asemenea, descoperit accidental un cluster de safire de 2,5 milioane de carate, evaluată la 100 de milioane de dolari. Tot în Sri Lanka, a fost descoperit în 2014, safirul Blue Belle of Asia, de 392 de carate, fiind cotat la peste 17 mil. dolari, cel mai scump safir vândut vreodată la licitație.

                                                                                                         

O întrebare pentru iubitorii bijuteriilor cu safire - Câte inele de logodnă cu o piatră de 1 carat ar putea fi executate din „Regina Asiei”? Răspunsul dezvăluie o cifră amețitoare: 1.549.016. Bijuteriile cu safire pot fi un cadou excelent de Sărbători sau pentru marcarea aniversarii a 5, 23, 45, 65 de ani de căsătorie.

                                                                                                         

O varietate de bijuterii cu safire albastre și diamante vă așteaptă atât online, pe www.ags-bijuterie.ro cât și în cadrul locației noastre din Piața Romană nr. 5, București să le descoperiți și să le achiziționați.

                                                                                                        

 

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.956 RON
1 USD = 4.66 RON
1 GBP = 5.70 RON
1 CHF = 5.14 RON
1 EUR = 4.938 RON
1 USD = 4.59 RON
1 GBP = 5.62 RON
1 CHF = 5.03 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Declar că am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile și GDPR
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

platiprincard
AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet ofera rapid preturi atractive la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2023 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.