EnglishRomanian
Blog
Casa Amanet AGS

Tablou modern controversat, evaluat la o suma uriasa

20.09.2019 | Publicat de Amanet AGS

V-ati intrebat ce se intampla cand arta este combinata cu evenimente politice de actualitate? Raspunsul este simplu: opera de arta se vinde ca painea calda. Cel mai mare tablou pe panza al artistului englez Banksy, "Devolved Parliament" (Parlamentul involuat), va fi vandut pe 3 octombrie contra unei sume fabuloase in cadrul casei de licitatie Sotheby’s din Londra, Anglia.

Creata in 2009 si expusa in Bristol Museum cu mult inainte de Brexit, pictura a atras peste 300.000 de vizitatori. Tematica tabloului a devenit extrem de actuala tinand cont de polemica Brexit-ului; asadar, acest tablou canvas de 4 x 2,5 metri relateaza intr-un mod sarcastic atmosfera tensionata si zgomotoasa a Camerei Comunelor din cadrul Parlamentului englez si prezinta parlamentarii britanici sub forma unor cimpanzei mai mult sau mai putin agresivi. Conform surselor Financial Times, pictura a fost evaluata la 1,6 – 2,2 milioane de lire sterline. 

 

   

 

Cu siguranta cel mai non-conformist artist si una dintre cele mai influente 100 personalitati din lume, Banksy a redefinit conceptul de „street art” si „media street art”, realizand pe peretii multor cladiri de pe mapamond imagini de un umor negru insotite de sloganuri acide anti-capitalism si anti-razboi. Imaginile sale controversate au generat un impact puternic si au fost intens popularizate pe internet.


Nimeni nu stie identitatea artistului Banksy, acest nume fiind un pseudonim ales de un pictor si artist graffiti, activist politic si cineast din Bristol, Marea Britanie. Autorul a numeroase lucrari in matrite si grafitti, Bansky este un vehement opozant al operelor de arta vandute la licitatii, iar gestul sau in acest sens a devenit viral pe mapamond. Anul trecut casa de licitații Sotheby's  a scos la vanzare un tablou, o copie a unei picturi graffiti realizate in 2002 de Banksy, denumita ” Fetita cu balon”. Aceasta s-a adjudecat pentru suma uriasa de 1,18 milioane de euro. In momentul adjudecarii, tabloul s-a autodistrus, hartia pe care era imprimata opera fiind tocata. 

 

 

Artistul devine notoriu din 2000 cand se muta la Londra si incepe sa lucreze la o serie de expozitii cu caracter international. Tot in acea perioada Banksy decide sa calatoreasca in Palestina si Cisiordania, unde a realizat noua imagini in sabloane pe zidul Betleem, care au avut un succes fulminant si au acaparat media si internetul. Incepand din acel moment, picturile din sablon si serigrafiile sale sunt cotate din ce in ce mai bine de catre casele de licitatie cu renume, precum Sotheby's si Bonham din Londra.

 

 

In 2009, Bansky isi instaleaza 100 de opere chiar in fata oficialitatilor prezente la un vernisaj in cadrul muzeului de arta din Bristol. In 2010, artistul a devenit un autor de succes si a regizat filmul „Iesire prin magazinul de cadouri”. In aproape 20 de ani de cariera, Bansky a reusit sa-si puna amprenta pe arta contemporana si sa creeze opere de arta pline de originalitate, realizand toate acestea intr-o anonimitate completa, ascunzandu-si identitatea chiar si de familia sa. 

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.929 RON
1 USD = 4.55 RON
1 GBP = 5.58 RON
1 CHF = 4.94 RON
1 EUR = 4.901 RON
1 USD = 4.50 RON
1 GBP = 5.47 RON
1 CHF = 4.78 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

platiprincard
AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet ofera rapid preturi atractive la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2023 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.