Blog
Casa Amanet AGS

OUALE FABERGÉ II

27.02.2019 | Publicat de Amanet AGS

Povestea Fabergé continua cu alte urmatoare capodopere, demne de toata admiratia chiar si dupa atatia ani de istorie. Asadar, va dorim delectare placuta cu cele mai deosebite imagini ale epocii imperiale.

Pelican (1898)

 

Unul dintre putinele oua care nu este acoperit in intregime de email, ci este realizat din aur rosu, gravat cu motive clasice, avand deasupra un pelican care isi hraneste puii intr-un cuib, simbol al grijei parintesti. Surpriza oului este formata din opt picturi in miniatura reprezentand institutiile caritabile infiintate de catre Imparateasa. 

In prezent oul se afla in colectia Muzeului de Arte din Virginia.

 

 

 

Bouquet of Lilies Clock (1899)

 

Este decorat cu email galben transparent pe un fundal auriu, si incoronat cu un buchet de crini albi. Pe latura din fata a suportului, este incrustat cu diamante anul realizarii acestuia “1899”. Dialul din email alb pe care sunt afisate orele este rotativ, iar orele sunt indicate cu ajutorul unei sageti cu diamante, inconjurata de torte, ale caror flacari se transforma in curbe vegetative magnifice. Impreuna cu buchetul de crini, ce rasare dintr-o cununa de trandafiri din aur, simbolizeaza dragostea de familie. 

In prezent oul se afla in colectia Palatului Kremlin din Moscova.

 

 

Pansy (1899)

 

Realizat din nefrit (piatra semipretioasa) si “asezat” pe un manunchi de frunze aurii, din care rasar cinci tulpini cu flori de panselute. Partea de sus se deschide pentru a scoate la iveala surpriza, in forma de inima, pe un sevalet, cu unsprezece medalioane in miniatura, portretele membrilor familiei Imperiale. 

In prezent oul se afla intr-una dintre colectiile private.

 

 

 

Cockerel (1900)

 

Unul dintre ouale cu ceas si primul decorat cu o pasare cantatoare, denumit anterior Cuckoo Clock, este realizat din aur intr-o varietate de culori, email violet, verde, lila si alb, si decorat cu diamante, rubine si perle. Surpriza este o pasare din aur si pene naturale, asezata pe o platforma, ce se inalta deasupra oului, atunci cand grila din varful oului se ridica prin apasarea unui buton din partea din spate a oului.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului Fabergé din Saint Petersburg.

 

 

 

Trans-Siberian Railway (1900)

 

Este realizat din argint, in cea mai mare parte avand gravata harta Rusiei cu traseul Trans-Siberian si inscriptia “The Great Iron Way by 1900”. Surpriza oului consta intr-o locomotiva cu aburi si cinci autovehicule, mecanismul acestora functionand cu ajutorul unei cheite. Calea ferata conecta partea Europeana a Rusiei cu orasul Vladivostok, o realizare in pofida costurilor sale extraordinare in resurse si vieti omenesti.

In prezent oul se afla in colectia Palatului Kremlin din Moscova.

 

 

 

Gatchina Palace (1901)

 

Oul este divizat in 12 parti, delimitat de siraguri de perle, acoperit cu email alb si decorat cu frunze verzi si aurii, trandafiri roz si panglici rosii. Surpriza este copia fidela in miniatura a Palatului Gatchina, resedinta Imparatesei Maria. Acuratetea este atat de precisa incat poti distinge cu usurinta mici detalii, precum steagul, elemente din natura, inclusiv copaci.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului de Arta Walters din Baltimore.

 

 

 

Basket of Wild Flowers (1901)

 

Sub forma unui cos cu flori, oul este acoperit cu email irizat si decorat cu un motiv de impletituri din aur cu diamante, incluzand si anul realizarii acestuia. Florile sunt asezate pe un pat de muschi verde auriu, realizate din aur si acoperite cu email in diverse culori. Manerul cosului este de asemenea, realizat din aur si decorat cu diamante.

In prezent oul se afla in colectia regala a Marii Britanii din Londra.

 

 

 

Clover Leaf (1902)

Este realizat integral din frunze de trifoi, din aur si email verde, unele frunze fiind decorate cu diamante, impletindu-se cu o panglica din aur pavata cu rubine. Supriza s-a pierdut, dar conform arhivelor reiese ca ar fi fost un trifoi cu patru foi, ornat cu 23 de diamante si patru portrete in miniatura a fiicelor Imparatului Nicolae al II-lea.

In prezent oul se afla in colectia Palatului Kremlin din Moscova.

 

 

 

Peter the Great (1903)

 

Realizat din aur in stil rococo, oul marcheaza aniversarea a doua sute de ani de la fondarea orasului Saint Petersburg. Realizat din aur in diferite nuante, incrustat cu diamante si rubine, ornat cu frunze de laur din aur verde si decorat cu patru miniaturi, reprezentand portretele celor doi tari Petru cel Mare si Nicolae al II-lea si doua imagini semnificative, o cabana de lemn ce comemoreaza intemeierea orasului Saint Petersburg de catre Petru in anul 1703 si Palatul de Iarna, resedinta oficiala a tarului Nicolae in 1903; ambele date fiind inscriptionate cu diamante. Surpriza oului este statuia in miniatura a lui Petru cel Mare, aratand calea spre Rusia, in timp ce calul sau calca pe un sarpe, reprezentand dusmanii sai. Ironic, sarpele serveste ca al treilea punct de sprijin al statuii pe piedestal, realizat dintr-o singura bucata de granit sub forma de stanca.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului de Arte din Virginia.

 

 

 

Swan (1906)

 

Este realizat din aur, acoperit cu email mov mat, decorat cu o panza formata din panglici si decorate cu diamante. Surpriza este o delicata lebada din aur, acoperita cu argint, pe un piedestal din acvamarin decorat cu nuferi din aur in variatii de culoare. Micuta lebada poate avansa, intinzandu-si aripile, miscandu-si gatul si capul, in toata splendoarea ei, datorita unui mecanism. Un mecanism care in 1940 a fost atat de apreciat incat valoarea sa a fost cotata la mai mult de 100.000 de dolari.

In prezent oul se afla in colectia Fundatiei Sandoz din Lausanne.

 

 

 

Moscow Kremlin (1906)

 

Este unul dintre cele mai ample si ambitioase proiecte Fabergé, decorul oului de aur acoperit cu email alb fiind proiectul catedralei Uspensky din Moscova, unde odata toti tarii Rusiei erau incoronati. Prin ferestre se poate observa interiorul bisericii pana la cele mai mici detalii. Oul are un mecanism care angrenat de o cheita din aur, da startul a doua cantece traditionale de Paste. 

In prezent oul se afla in colectia Palatului Kremlin din Moscova.

 

 

 

Rose Trellis (1907)

 

Acoperit cu smalt verde deschis si cu o impletitura din diamante, decorat cu trandafiri din email, in doua nuante de roz si frunze verzi de smarald. Surpriza oului lipseste, dar conform arhivelor se pare ca aceasta consta intr-un medalion cu diamante si portretul in miniatura al celui mai mic fiu al tarului Nicolae al II-lea, Alexey. 1907 fiind unul dintre anii cand oul oferit imparatesei Maria a costat mai mult decat cel al tarinei Alexandra.

In prezent oul se afla in colectia Muzeului de Arta Walters din Baltimore.

 

 

 

Cradle with Garlands (1907)

 

Asa cum este si denumit, suportul oului este un leagan cu ghirlande si patru coloane, decorate fiecare cu cate un set de sageti cu diamante, aratand precum un trofeu de dragoste. Oul din aur, acoperit cu email albastru deschis, este decorat cu doua panglici de email cu trandafiri si din aur, ornata cu frunze de acanta - simbol nemuritor. Surpriza lipsa este descrisa ca fiind un medalion cu portretul in miniatura a unuia dintre copiii familiei imperiale.

In prezent oul se afla intr-una dintre colectiile private.

 

 

 

Peacock (1908)

 

Este realizat din cristal si argint aurit. Surpriza oului, paunul este realizat din aur si email in diferite nuante si pietre pretioase, asezat in interiorul oului intr-un copac din aur, cu flori si diamante. Cele doua jumatati ale oului sunt imbinate de o panglica de argint aurit, ambele fiind gravate, o jumatate avand inscriptionata monograma incoronata a Mariei Feodorovna, iar cealalta jumatate, anul realizarii, 1908. Creatia paunului, de altfel, mecanic, a durat 3 ani.

In prezent oul se afla in colectia Fundatiei Sandoz din Lausanne.

 

 

 

Alexander Palace (1908)

 

Este realizat din nefrit (piatra semipretioasa - un soi de jad), impartit in 5 sectiuni verticale, despartite prin diamante si unite prin ghirlande din aur, ornate cu flori si rubine. In fiecare sectiune este cate un portret in miniatura, al copiilor imparatului Nicolae al II-lea. Fiecare portret este “inramat” cu diamante, avand deasupra initiala incoronata a numelui fiecarui copil in parte. Surpriza oului este replica in miniatura a Palatului Alexander, resedinta preferata a familiei imperiale, realizat din aur, ferestre din cristal si acoperis din email.

In prezent oul se afla in colectia Palatului Kremlin din Moscova.

 

 

 

Standart Yacht (1909)

 

Este dispus pe orizontala, realizat din cristal, format din doua jumatati, imbinate de o panglica din aur, ornata cu frunze verzi din smalt si diamante. Doi vulturi incoronati, din lapis lazuli (piatra semipretioasa), sunt asezati in lateralele oului, alaturi de cate o perla in forma de para, in partea de jos a fiecarui ornament. Oul este sprijinit de doua cozi de delfin, din lapis lazuli, pe o baza ovala de cristal. Surpriza consta in replica fidela a yacht-ului Standart, favoritul tarului Nicolae al II-lea. 

In prezent oul se afla in colectia Palatului Kremlin din Moscova.

 

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.924 RON
1 USD = 4.06 RON
1 GBP = 5.72 RON
1 CHF = 4.52 RON
1 EUR = 4.907 RON
1 USD = 4.04 RON
1 GBP = 5.62 RON
1 CHF = 4.42 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet practica cele mai mici Comisioane, iar tu primesti rapid preturi excelente la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2021 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.