EnglishRomanian
Blog
Casa Amanet AGS

Cea mai mare mina de diamante din lume se inchide

18.07.2019 | Publicat de Amanet AGS

Cea mai mare mina de diamante din lume - mai faimoasa pentru producerea anuala a diamantelor roz si rosii de dimensiuni impresionante, decat sa fie un producator important de pietre de calitate inferioara - va fi inchisa de catre Rio Tinto Group, dupa aproape patru decenii. Aproximativ peste 90% din diamantele roz, unele dintre cele mai scumpe din lume, au fost gasite aici.

Mina Argyle din vestul Australiei a transformat piata pietrelor pretioase din 1983, cand au inceput operatiunile de extractie, furnizand pietre pretioase atat pentru segmentul premium cat si cel mai ieftin. Odata cu inchiderea minei se preconizeaza o potentiala crestere a preturilor care sunt in scadere din 2011.

 

Productia minei Argyle, aflata la aproximativ 2.600 km nord-est de Perth, se va incheia inainte de sfarsitul anului viitor dupa ce vor fi finalizate operatiunile viabile din punct de vedere economic, conform declaratiilor facute de catre oficialii companiei. Mina este recunoscuta in furnizarea a aproximativ 90% din diamantele roz premiate si cu cele mai mari preturi din lume si este, de asemenea, cel mai mare producator de diamante din punct de vedere al volumului. Mai mult de trei sferturi din productie este compusa din diamante maronii de valoare mai mica, iar productia totala a minei se vinde pentru o medie de 15 - 25 dolari per carat.

 

 

 

Aproximativ 21 de milioane de carate pe an din productia globala, inclusiv aproximativ 14 milioane pe an de la mina Argyle, sunt programate sa paraseasca piata pana in 2023, un volum care va fi doar partial compensat prin adaugarea unor noi mine, potrivit Alrosa PJSC, cel mai mare producator de diamante din lume. Scaderea intre cererea si oferta anuala ar putea fi cuprinsa intre 11 si 35 de milioane de carate pana in 2023, a afirmat compania.

 

Inchiderea minei Argyle va elimina aproximativ 75% din productia de diamante al grupului Rio, insa impactul asupra castigurilor producatorului va fi neglijabil. Diamantele produc numai aproximativ 2% din castiguri, in timp de minereul de fier asigura aproape 60%.

 

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.929 RON
1 USD = 4.55 RON
1 GBP = 5.58 RON
1 CHF = 4.94 RON
1 EUR = 4.901 RON
1 USD = 4.50 RON
1 GBP = 5.47 RON
1 CHF = 4.78 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

platiprincard
AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet ofera rapid preturi atractive la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2023 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.