EnglishRomanian
Blog
Casa Amanet AGS

Pietrele lunii Iunie: Perla, Piatra Lunii si Alexandritul

18.06.2019 | Publicat de Amanet AGS

Nativii lunii Iunie au norocul de a alege intre trei pietre! Perla este cunoscuta ca fiind piatra de baza a lunii si este simbolul puritatii, elegantei supreme si a armoniei. De asemenea Piatra Lunii si Alexandritul, sunt ambele simboluri pentru nativii din zodia Gemeni, bijuteriile decorate cu aceste pietre pretioase fiind recomandate celor nascuti in aceasta perioada.

PERLA

 

Perla este cunoscuta inca din cele mai vechi veacuri si considerata timp de multe secole ca fiind cea mai valoroasa piatra pretioasa. 

Perlele au o transluciditate unica si delicata si o stralucire care le plaseaza printre cele mai apreciate pietre pretioase. Culoarea perlei depinde foarte mult de specia de molusca care a produs-o si mediul sau, acestea variind de la alb, fiind si cea mai cunoscuta si des intalnita, pana la nuante de roz, verde sau albastru, chiar si negru.
Exista foarte mult folclor in jurul perlei, o veche legenda chinezeasca spune ca perlele au cazut din cer atunci cand dragonii au fost infranti si prinse de crustacee la primele raze de soare intr-o perioada de luna plina. Grecii antici considerau perlele ca fiind lacrimile zeilor si credeau ca purtarea perlelor aduce fericirea conjugala.
Interesant este si faptul ca perlele au fost utilizate pe scara larga ca medicament si sunt in continuare in industria farmaceutica moderna. Si in China perlele au folosite ca medicament inca din anul 2000 i.Hr. si au reprezentat bogatie, putere si longevitate. 

In ceea ce priveste influenta pozitiva trebuie mentionat ca pot spori intuitia si integritatea personala, atrage prosperitatea si bunastarea, echilibreaza emotiile si promoveaza loialitatea, adevarul si puritatea. In mod traditional, aceste pietre pretioase sunt asociate cu energia feminina, frumusetea si puritatea.
Despre perle mai putem spune ca au un puternic rol protector si ca se ofera cu ocazia aniversarilor de 3 si de 30 de ani, de la nastere sau casatorie.

 

 

 

PIATRA LUNII

 

Cunoscuta si sub denumirea de “Moonstone”, cea de-a doua piatra a lunii Iunie, isi are denumirea din efectul pe care il provoaca lumina in interiorul acesteia. Fenomenul poarta numele de adularescenta si se produce datorita straturilor din interior care capteaza lumina si o iradiaza inapoi. 

Istoricul roman, Plinius, a declarat ca piatra lunii se schimba odata cu fazele lunii si straluceste din ce in ce mai puternic pe masura ce acestea se produc, o credinta care a persistat pana in secolul al XVI-lea. Romanii antici credeau, de asemenea, ca imaginea Dianei, zeita Lunii, a fost inchisa in aceasta piatra. In India este considerata piatra sacra, aducatoare de noroc, este denumita Candra Kanta si se crede ca in noptile cu luna plina capata puteri magice. 

Piatra Lunii este considerata a avea puterea de a aduce optimism si compasiune, intelepciune celor ce o poarta, confera liniste si odihna atat corpului, cat si mintii. Este o piatra a norocului si a emotiilor, a dorintelor impinite, piatra tipic feminina, a iubirii si sperantei, si de asemenea piatra care se ofera la aniversarea de 13 ani de la casatorie.

 

 

 

ALEXANDRIT

 

A treia piatra a lunii este, Alexandritul, una dintre cele mai rare pietre pretioase din lume, cu o fermacatoare personalitate cameleon. 

Cea mai valoroasa varietate de Crisoberil care are drept particularitate modificarea culorii (pleocroism) in functie de tipul sursei de lumina si anume: naturala, in lumina zilei, culoarea sa oscileaza de la verde inchis, uneori cu nuante de albastru pana la verde smarald, iar in conditii de iluminare artificiala, piatra se transforma in rosu zmeuriu sau violet.

Cristalul a fost descoperit de catre mineralogistul finlandez Nils Nordenskiöld intr-o mina de smarald in Muntii Ural din Rusia si denumit astfel in cinstea Printului Alexandru al Rusiei, care avea sa devina Tarul Alexandru al II-lea in 1855.

Alexandritul este benefic pentru meditatie si concentrare, creste creativitatea si imaginatia, increderea in sine si aduce noroc in dragoste. De asemenea este asociat cu bogatia si abundenta si piatra destinata aniversarii de 55 de ani de la casatorie.


Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.969 RON
1 USD = 4.54 RON
1 GBP = 5.70 RON
1 CHF = 5.13 RON
1 EUR = 4.945 RON
1 USD = 4.49 RON
1 GBP = 5.62 RON
1 CHF = 5.00 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Declar că am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile și GDPR
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

platiprincard
AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet ofera rapid preturi atractive la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2023 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.