Blog
Casa Amanet AGS

Bijuterii din perle

22.08.2019 | Publicat de Amanet AGS

Perla este considerata regina pietrelor pretioase, iar bijuteriile cu perle sunt printre cele mai apreciate, remarcandu-se printr-o frumusete clasica. Sfere lucioase perfecte, forme ce ne poarta cu gandul la era baroca, simboluri ale frumusetii si ale feminitatii prin definitie, bijuteriile au fost si vor ramane sinonime cu sarmul, eleganta si somptuozitatea.

Unice prin eleganta, somptuoasele bijuterii din perle sunt si astazi piese de rezistenta in universul bijuteriilor. Inca din antichitate perlele erau folosite ca obiecte de podoaba, dovada este si un fragment de perla descoperit in sarcofagul unei printese persane ce dateaza din anul 420 i.Hr. Comertul cu perle dateaza din vremurile Romei antice, iar descoperirea acestora in America Centrala si de Sud din secolul al XV-lea a dus la aparitia perioadei de glorie a perlelor. Tendinta bijuteriilor cu perle s-a extins rapid si in Europa de Vest, unde doamnele din clasa nobila si regala obisnuiau sa poarte lanturi, coliere, bratari, brose si cercei cu perle, iar odata cu secolul al XIX-lea cererea de bijuterii cu perle a crescut atat de mult, incat proviziile de stridii nu mai erau suficiente.

 

Frecventa aparitiei perlelor in cadrul creatiilor este data de tranzitia pe care perlele au realizat-o de la simbolistica oarecum timida si pura la particularitatile exotice si salbatice. Initialele asocieri dintre discretele coliere de perle rotunde si clasica rochie neagra au cedat locul perlelor colorate, speciale prin varietatea fantastica de forme si marimi. Ultimele tendinte in design s-au inspirat din fabulosii ani ’20 si din freneticele dansuri de tip Charleston, prin decolteurile adanci puse in valoare de siragurile lungi de perle. 

 

 

Siragurile de perle sunt de lungimi diferite si pot fi purtate in diverse stiluri, fiecare stil avand si o anumita denumire si caracteristici:

Baveta: consta in infasurarea in jurul gatului a 2-3 sau mai multor siraguri de diverse lungimi sau de diverse diametre ale perlelor.

Guler: format din unul sau mai multe siraguri de perle cu o lungime nu mai mare de 30-33 cm, purtate in jurul gatului, cat mai fix; este un sirag ce a fost lansat in perioada victoriana.

Cravata: este asemenator siragului guler, dar usor mai lung, in jur de 33-40 cm, coborand jos la baza gatului.

Printesa: este siragul clasic de perle, lungimea fiind de 40-51 cm.

Matineu: cu o lungime de 51-66 cm, ajunge pana in zona pieptului.

Opera: lungimea se incadreaza intre 66 si 91 cm; poate fi purtat in jurul gatului sau infasurat o data scurt in jurul gatului si restul atarnand sub bust.

Funie: este cel mai lung sirag de perle, avand o lungime de peste 91 cm.

 

 

Perlele isi pot pastra luciul fermecator timp de secole, daca generatiile care mostenesc aceste minunate bijuterii ale marii tin cont de faptul ca ele sunt diferite de toate celelalte pietre pretioase. Intretinerea adecvata a perlelor nu necesita mult efort, dar este mai degraba o chestiune de respectare a naturii lor organice, de vreme ce iau nastere din celulele unui organism viu. Iar pentru ca frumusetea lor sa reziste in timp, este nevoie de o ingrijire corespunzatoare. Iata cateva sfaturi:
● La fel ca scoicile-mama, perlele au nevoie de umiditate; insa, deoarece acestea sunt purtate de cele mai multe ori pe un snur de matase care se deterioreaza in conditii de umiditate, acesta trebuie schimbat frecvent.
● Cel mai indicat loc pentru pastrare ar fi o cutie invelita cu matase sau piele de caprioara, si separat de alte bijuterii.
● Sunt sensibile la substantele chimice sau acizi, precum cele din parfumuri sau spray-uri, tocmai de aceea este recomandat sa va puneti bijuteriile la final, dupa ce ati folosit parfum.
● Perlele sufera, de asemenea, din cauza poluarii, nu suporta caldura si sunt foarte sensibile la agresiuni de orice tip.
● Dupa fiecare purtare, este necesar stergerea perlelor cu un material moale, pentru a indeparta orice urma. 

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.964 RON
1 USD = 4.41 RON
1 GBP = 5.87 RON
1 CHF = 4.73 RON
1 EUR = 4.952 RON
1 USD = 4.38 RON
1 GBP = 5.76 RON
1 CHF = 4.63 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

platiprincard
AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet ofera rapid preturi atractive la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2021 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.