EnglishRomanian
Blog
Casa Amanet AGS

Peridotul - piatra lunii August

30.08.2019 | Publicat de Amanet AGS

Pentru cei nascuti in luna August, piatra pretioasa este Peridotul, cunoscuta ca fiind si “piatra soarelui”. Aceasta piatra pretioasa este un simbol al prosperitatii, fericirii si increderii in sine, precum si piatra aniversara a varstei de 42 de ani sau 16 ani de la casatorie.

Peridotul este o piatra cu un lung istoric, fiind printre cele mai vechi pietre pretioase cunoscute de oameni, dovezile datand inca din Antichitate, de pe vremea faraonilor din Egipt, mai exact din anii 1500 i.Hr. Este piatra nationala a Egiptului, intrucat si locul descoperirii a fost insula Topazo din Marea Rosie (insula acum numita Zabargad sau St. John). Considerat simbolul soarelui, se credea ca peridotul stralucea cu propria sa lumina interioara chiar si dupa apusul soarelui, si ca minerii obisnuiau sa localizeze pietrele noaptea pentru a le prelua in timpul zilei. Datorita asocierii sale cu soarele, se spune ca peridotul are o influenta pozitiva asupra bunastarii psihologice, ajuta la combaterea depresiei si poate contracara emotiile negative.   

Peridotul este una dintre pietrele pretioase care se gaseste in natura intr-o singura culoare, dar variaza in stralucirea sa de verde, de la verde-galbui pana la verde-masliniu sau chiar nuante mai inchise, maronii. Intensitatea culorii si nuanta de verde depinde de procentul de fier din structura cristalina a peridotului, si anume, cu cat cantitatea de fier este mai mica, cu atat verdele este mai inchis. Exista mai multe sinonime ale cristalelor din aceasta categorie: pietrele mai deschise la culoare sunt cunoscute sub denumirea de “crisolit”, iar cele mai inchise poarta denumirea de “olivina”.

 

Pietrele pretioase de peridot se diferentiaza ca si valoare in functie de intensitatea culorii, cele mai apreciate fiind cele care au o culoare intensa de verde-masliniu. Totodata, si nuantele de verde pur cu usoare urme aurii ale peridotului il transforma in piatra perfecta pentru vara. De asemenea, simbolizeaza faima, demnitatea si protejeaza energetic persoana care il poarta asupra sa, mai ales pe cele nascute sub semnul Leului si a Fecioarei.

Peridotul, nu este numai darul perfect pentru cei nascuti in august, pentru a le aduce prosperitate, ci este ideal si pentru inelul de logodna, deoarece fiind o piatra a adevarului si al fidelitatii, precum si a dragostei si al loialitatii, face ca toate relatiile umane si viata matrimoniala sa fie mai armonizata.
Piatra principala a lunii august, are un aspect de luciu, sticlos si transparent, duritatea 6-7 pe scara Mohs si poate fi confundata cu moldavitul si turmalina verde. S-a format timpuriu in adancul pamantului si a fost adusa la suprafata de eruptiile vulcanice sau cutremure. Peridotul este un mineral comun in lava sau magma Pamantului, insa pietrele perfecte pentru bijuterii se gasesc in cantitati mici. De asemenea, poate fi gasit si in meteoriti. 

 

Peridotul este o piatra remarcabila, cu proprietati extraordinare precum: 

purificator puternic cu efect tonic, regenerator asupra organismului;

reduce stresul, furia, sentimentele de vinovatie, gelozia, invidia, depresia, anxietatea, frica si furia, obsesiile si starile de confuzie;

ascute si deschide mintea pentru noi provocari si noi inceputuri, amplifica claritatea mentala, increderea, schimbarea;

intareste sistemul imunitar, metabolismul, ajuta la regenerarea tesuturilor, induce somnul, benefic in perioada sarcinii;

ajuta la echilibrarea tulburarilor bipolare, la conectarea cu destinul personal, la detasarea de influentele din jur, purificarea aurei personale, la intelegerea schimbarilor din viata personala si la mentinerea contactului cu prezentul.

Calculator Amanet / Exchange
(Grame)
1 EUR = 4.998 RON
1 USD = 4.63 RON
1 GBP = 5.85 RON
1 CHF = 5.16 RON
1 EUR = 4.965 RON
1 USD = 4.57 RON
1 GBP = 5.68 RON
1 CHF = 5.07 RON
Amanet AGS Blog
Contactati-ne Acum
Declar că am citit și sunt de acord cu Termenii și Condițiile și GDPR
Va multumim. Mesajul a fost trimis!

Contact Casa Amanet AGS

Piata Romana Nr. 5, Sector 1
Bucuresti | Romania

0725 287 287

0749 300 632

platiprincard
AmanetAGS

Casa Amanet AGS Bucuresti / Alexandria va ofera servicii financiare, precum cumparam / amanetam aur, argint, bijuterii si diamante, ceasuri de lux, electronice. Casa noastra de amanet ofera rapid preturi atractive la obiectele amanetate. Te asteptam sa te convingi!

Facebook | Casa-Amanet.com

Copyright © 2024 Casa-Amanet.com. All rights Reserved.