Amanet / Cumparam
Bijuterii din platina

Platina are o istorie relativ tumultoasa si controversata. Desi este un metal extrem de rar si perfect pentru fabricarea de bijuterii, o asemenea calitate nu a fost cunoscuta de bijutieri inca de la inceput. Acest metal este mai scump decat aurul si mult mai rar, fiind foarte greu de prelucrat. Platina se diferentiaza de alte metale prin densitate, greutate, culoare si luciul sau alb.

De obicei, se foloseste in combinatie cu aurul si pietrele foarte pretioase. O verigheta din platina este o bijuterie unica si o investitie buna pe termen lung, dat fiind ca pretul platinei va creste in viitor. Un alt avantaj al acestui metal foarte pretios e dat de faptul ca nu provoaca reactii alergice, fiind preferat de multe persoane cu astfel de probleme.

Platina a fost vazuta de unele popoare ca o impuritate a argintului, iar englezii considerau, in trecut, ca extragerea platinei nu isi are rostul, fiind prea dificila si costisitoare. Platina este cunoscuta inca din antichitate, de atunci fiind utilizata pentru a crea bijuterii unice, foarte pretioase si rafinate. 

O bijuterie de platina bine lucrata poate fi extrem de scumpa. Daca detineti o asemenea bijuterie, trebuie sa stiti ca sunteti in posesia unui obiect cu adevarat rar si special, pe care multi si l-ar dori.

Achizitionam doar bijuterii din platina cu diamante, iar daca doriti sa vindeti sau sa amanetati un asemenea obiect, puteti fi sigur ca vom fi intotdeauna cel mai bun cumparator.